Je bedrijfs-DNA als kompas en verkoopstrategie

11 - 07 - 2022

 

Trek de juiste klanten aan met EEN STERK BEDRIJFS-DNA

 

Als ondernemer bereik je (potentiële) klanten door te communiceren. Via berichten op sociale media en nieuwsbrieven, via je website of zelfs via een offerte. Maar laat je in je communicatie wel zien wie je echt bent en trek je klanten aan die bij jou passen? Oftewel: Heb jij je eigen bedrijfs-DNA wel goed op je netvlies?

 

Hoe verschillend ze ook zijn, succesvolle bedrijven en ondernemers hebben één ding gemeen: hun bedrijfs-DNA is leidend in alles wat ze doen. Ze weten wie ze zijn, waarin ze zich onderscheiden en waar ze voor staan. Toch hebben veel zzp’ers en bedrijven hun bedrijfs-DNA niet helder en verschuift communicatie al snel naar de achtergrond. Herkenbaar? Je bent niet de enige die het al druk genoeg heeft met verkopen en personeel aansturen, administratie en produceren. Kortom met ondernemen. Tijd voor een DNA-sessie.  

Een DNA-sessie begint bij de mensen
Het DNA van een bedrijf zit niet in stenen of een lege slogan. Het zit in de werknemers en in een gedeelde visie. Het is datgene wat jullie voortbeweegt, de reden waarom werknemers bij jouw bedrijf werken en klanten met jou in zee gaan. Jij bent zelf een belangrijke reden waarom iemand bij jou koopt. Tijdens een DNA-sessie gaan we samen met jou en de medewerkers aan de slag om het unieke bedrijfsprofiel helder te krijgen.

We prikkelen je brein en halen inzicht en kansen naar boven om vanuit een gedeelde visie je identiteit te versterken. Wie ben je? Wat doe je en hoe doe je dat? Samen met de werknemers halen we al die informatie op en zetten het op een rij.  Zo creëren we een uniek profiel, een pakket aan kernwaarden en een meetlat waarlangs alle keuzes in het bedrijf gelegd kunnen worden.

Laat zien wie je bent op jouw manier
Vervolgens gaan we aan de slag om het bedrijfs-DNA uit te dragen. Past het imago wel bij je onderneming? Als alle communicatie, presentaties en producten passen bij dat bedrijfs-DNA, trek je de klanten aan die bij jou passen, verbeteren je prestaties en verkoop je beter. We kijken naar de manier waarop je communiceert, maar ook naar de middelen die daarvoor gebruikt worden. Welke sociale media en andere communicatiekanalen gebruikt je organisatie en waarom? Elke platform biedt zijn eigen kansen en uitdagingen en wij helpen je om die goed in te zetten op een manier die bij jouw bedrijf past.

 

Wij helpen je graag op weg. Jouw bedrijfs-DNA mag gezien worden!


MEER WETEN? 

Je bereikt ons via 046 – 4519520 of info@insideoutmedia.nl .